En dansa 2-3 a l’escola


En dansa 2-3 és un projecte pilot que realitzo amb l’Escola Bressol Municipal El Putxet de Barcelona (EBM) i l’Escola Bressol Municipal L’Oreneta (EBM). Consta d’una sessió setmanal de 45 minuts de cos i moviment, en grup reduït, destinat als infants que realitzen el darrer curs a la llar. És un espai de joc i relació a través del moviment i el cos. És un espai molt proper als infants ja que aquests estan en una etapa evolutiva on la fisicalitat, el descobriment del propi cos i el moviment els hi és més natural que el llenguatge oral. L’infant és doncs pur moviment.

A través de la dansa, la música i diferents materials explorarem i descobrirem el moviment lliure i espontani de cada un d’ells, lliure de formes i tècniques.
L’escolta del moviment autèntic, de les sensacions corporals i els estats emocionals aguditzaran la consciència corporal (consciència d’una mateix) i ens permetran connectar amb els desitjos més interns, els que impulsen la vitalitat de cada ser.
A través de les dinàmiques de moviment s’aniran donant pautes per poder anar improvisant i fomentant la creació en l’expressió corporal. La capacitat d’improvisar i de viure cada moment des del present farà que cada sessió sigui única proporcionant múltiples experiències. Durant la sessió hi ha una estona destinada a l’observació i interacció d’una experiència artística de manera que des de ben petits podran apendre a sentir i a estimar l’art de la dansa.